Karkeakarvaiset Kettuterrierit


Akiina's Kettuterrierit pentueet & tulokset // tietoa rodusta


 FIN KVA FIN KVA-M Akiina's Fox Fable 

fapla

"Fäplä" 

Fäplä on Chilin toisesta pentueesta, ja on ollut meidän paras käyttökoiramme tähän mennessä, löytyyhän oikein vuoden parhaan käyttökettuterrierin tittelikin! Laumassa Fäpli on sosiaalinen silloin kun huvittaa eikä häntä muitten kohellukset aina jaksa kiinnostaa. Äiskänä Fäplä on aika nykyaikainen ja hoitaa hommansa hyvin vaikka ottaakin aika rennosti. Pentueita on Fäplälläkin ehtinyt olla viisi. 

Fäpli on fiksu ja rakastaa kaikkea oppimista ja uutta tekemistä. Meidän temppukone osaa mm. kieriä, pyöriä, näyttää tassuja, seistä kahdella jalalla, nostaa kynän lattialta ja avata kaapin oven perinteisten seuraamisten ja istumisten lisäksi. Pitkät lenkit ja luitten syöminen ovat lempiajanvietteitä. Vieraita Fäpli rakastaa ja yrittää saada heistä kaikki mahdolliset rapsutukset irti! 

Fäplä siirtyi paremmille metsästysmaille syksyllä 2013. Ikävä on vieläkin...


FI MVA, NO MVA Broclitia Double Impact 
Untitled-1

"Daim"

Daim on meidän ulkomaantuonti Englannista, Anne Maughanin Brocolitia's kennelistä. Iina asusteli Englannissa puoli vuotta ja löysi Daimin sieltä ja meillehän se sitten tuli. Daim on komea poika ja omaa hyvän pepun ja oikean asenteen.

Daim on reipas terrieri jolla energiaa riittää vaikka koko kylälle. Daim nauttii myös makoilusta pehmoisella patjalla ja muitten touhujen seuraamisesta. Se on aina myös tykännyt näyttelyreissuista ; on kehässä aivan elementissään ja pitää esiintymisestä! On käynyt muutaman kerran ulkomaillakin pyörähtämässä, josta tuliaisena Norjan muotovalion sekä kansainvälisen muotovalion tittelit . ( Viimeisin cacib Ljubljanasta Sloveniasta). Kansainvälisen muotovalion tittelin anomus juuri laitettu eteenpäin.

Daim on sopivan pieni meille, ja on osoittanut myös jonkinlaista riistaviettiä, joten toivottavasti myös käyttöpuolelta tulee menestystä. Olemme käyneet keinoluolilla treenaamassa harvakseltaan, ja joka kerta on tapahtunut edistystä. Tällä hetkellä vaan kaikki treenipaikat ovat niin kaukana, että aika ei tahdo riittää niihin kuskaamiseen.

Hyvin on Daim Suomeen sopeutunut! Ensimmäinen pentue Jolan kanssa kesällä 2010 oli oikein hyvä, Daimin punertava pigmentti ja hyvä takapää oli selkeästi huomattavissa pennuissa. 


FI KVA-L, FI KVA-M, FI MVA Akiina's Viva La Vida 

VIDA

"Vida"

Vida jäi Iinalle sijoitukseen Fäplin ja Velhon (Hit theroad Made in Savoy) pentueesta.Vida on vähän hömppä! Vidatsu Pidatsu tykkää lenkkeilystä, leikkimisestä ja rapsutuksista. Parhaita kavereita on lapset- ja muut lapsenmieliset, ja se on paras halikaveri!

Äitinsä Fäplän tapaan Vida oli luonnonlahjakkuus luolatouhuissa. Muutamien treenikertojen jälkeen veimme sen kokeisiin,ja heti tuli B-tulos täysillä pisteillä. Mutta sitten tuli muutama "huti" keinoluolilla ja kokeilimmekin seuraavaksi luonnonluolakokeita, ja ne Vida selvittikin heti tullen valioksi saadessaan peräkkäisistä kokeista LUME 1:set. Pian sen jälkeen tuli tulokset myös keinoluolilta, ja kaksoisvalion arvo kettuterrierileirillä kesällä 2013.

Näyttelyissä on käyty, miten on sopivasti saatu sopimaan kokeitten kanssa lomittain. Kun kaksoiskäyttövalion titteli oli taskussa, niin pystyi keskittymään paremmin näyttelytouhuihin. 2013 loppukesästä aloimmekin tosissamme metsästämään sitä kolmatta sertiä,ja tulihan se sitten syyskuussa. Ja niin meidän kenneliin tuli kolmas kolmoisvalio! Aiemmin myös Jolan poika Obi Van Kenobi sekä Chilin tyttö Huntress Heidi olivat saavuttaneet tämän tittelin. Luulen että Vidasta saisi treenattua myöskin vesiriistavalion; se on aivan hullu uimari, ja tykkää todella paljon noutamisesta. Mutta treenaaminen on hieman hankalaa kun koira asustaa tyttären luona Helsingissä, ja treenaaja Toivakassa... Verijälkeäkin on Vidan kanssa kokeiltu, ja oli siinäkin luonnonlahjakkuus! Että sellainen monitoimikone!


 

FI MVA Akiina's Yummy

"Namu" lajinsaviimeinen

Namu on meidän ilopilleri, rauhallisen Jolan ja energiapommi Daimin tytär. Perinyt isältään hyvän pepun! Aina niin iloinen ja touhuissa mukana, mutta osa myös rauhoittua omiin oloihinsa torkkumaan silloin kun ei mitään tapahdu! Parsoni Hertan kanssa ovat eroittamaton pari! Tulee kaikkien kanssa toimeen, niin ihmisten kuin koirien...tykkää vaan niin kovasti kaikista että tahtoo villintyä pomppimaan kun esim. tulee vieraita käymään. Hieman ollaan tätä saatu karsittua , ja iän myötä on myös  rauhoittunut.

Keinoluolilla Namu on käynyt muutamia kertoja, on selkeästi syttynyt ja haukkuu kettua hyvin, mutta seuraaminen on vielä hieman hakusessa.

Näyttelyissä Namu on käynyt tasaiseen tahtiin ja alkoikin menestyä saadessaan "lihaa luittensa ympärille" kun ikää tuli lisää. Junnuna aina moitittiin hoikaksi. Namu valioitui syksyllä 2014. Suunnitteilla on pentue keväälle 2015.